Saftige og luftige glutenfrie rundstykker!

Ingredienser:

  • 850 gr Semper glutenfri melmix
  • 150 gr Jyttemel
  • 160 gr Semper Bokhvete og Teff
  • 1 ss Fiberhusk
  • 3 ts Salt
  • 1 ts Sukker (kan bruke honning)
  • 50 gr Tørr gjær
  • 2 ts Bakepulver
  • 3 ss Smeltet smør
  • 12 dl Lunket vann (ca 40 grader)

Disse rundstykkene er veldig gode både med og uten frø.

Da bruker jeg dette:

  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Gresskarkjerne
  • 1 dl Solsikkekjerne
  • 1/2 dl sesamfrø

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, det gjør jeg.

Ha i ønskede frø.

Ha så det smeltede smøret i det tørre, og deretter heller du på vannet, litt etter litt. Bland godt.

Deretter finner du enten en sprøytepose og fyller den med deig eller så finner du frem 2 ss skjeer med litt rapsolje i ett glass, som du kan bruke til å scoope deig over i kuler på bakebrettet. Du kan lett forme de litt med en skje med olje på.
Jeg liker godt sprøytepose, så anbefaler det. Press ut ønsket str på rundstykkene, og husk at de hever seg godt. Plasser de tettere dersom du ønsker litt mer brytebrød effekt.

Ha litt olje over, og dekk rundstykkene med clingfilm. Deretter lar du de heve i ca 30 min.

Skru på stekeovnen på 250 grader.

Stek rundstykkene i 10-13 minutter (varrierer litt fra ovn til ovn), og ta de ut når de er gyllen og fin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s