Smulteringer

IMG_5959

Oppskrift:

ca 40 stk

2 egg

150 g sukker

1dl kremfløte

2 dl kulturmelk/rømme

1 ts kardemomme

1 ts hornsalt

400 g hvetemel

1,5 kg smult

IMG_5908

Fremgangsmåte:

Viktig å vite at røren helst skal står på kjøl over nattet, og tas ut igjen ca 1 t før steking.

visp eggedosis av egg og sukker.

bland så inn væsken: kremfløte og kulturmelk.

deretter sikter du inn alt det tørre: hvetemel, kardemomme og hornsalt.

rør alt sammen og sette det på kjøl.

når røren har stått på kjøl så lenge den skal, tar du den ut ca 1 t før steking.

ha smult i en kjele, gjerne en jerngryte, og ha lokk klart ved siden av.

varm opp smultet, og sjekk med en trepinne om det er varmt (da skal det boble rundt trepinnen)

ha ett brett med kjøkkenpapir klart til å legge smulteringene på, og fin frem smulteringutstikkeren.

så er det bare å starte, smulteringene er klar når de er gylne på begge sider.

Slik gjør du:

1. pisk eggedosis av egg og sukker.

IMG_5911IMG_5912IMG_5913

2. bland så inn væsken: kremfløte og kulturmelk

IMG_5918IMG_5919

3.sikt og vend inn te tørre: hvetemel, kardemomme, hornsalt.

IMG_5914IMG_5917IMG_5916

4. og rør alt sammen og sett det på kjøl.

IMG_5920IMG_5921

5. smelt smult, og test temp. med trepinne.

IMG_5940IMG_5943IMG_5948

6.finn frem utstyr

(smultering utstikker)

IMG_5941IMG_5942

7. begyn steking

IMG_5944IMG_5947IMG_5951

8. snu smulteringene i kjelen når de er gyllen under, og la de steke seg gyllen på neste side. og ha over på platen dekke av kjøkkenpapir.

IMG_5956IMG_5957

IMG_5964

Enjoy!

IMG_5958

Advertisements

3 thoughts on “Smulteringer

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter

    • hei,
      takk for at du tok turen innom bloggen min, jeg har ikkje vert så aktiv i det siste, men håper å gjøre noke med det fremover. det høres veldig interesangt ut å være del av den siden, så det kan jeg gjerne =) takk for tilbudet =)
      mvh Anne =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s